неделя, 6 януари 2013 г.

Баварски крем

4 яйца, 200 гр. захар, 500 мл. прясно мляко, 30 гр. желатин, 50 мл. студена вода, 250 мл. сладка сметана, 300 гр. плодове по избор, 150 гр. бишкоти. Разделят се белтъците от желтъците. Поотделно се разбиват на сняг с по 100 гр. захар. Прясното мляко се загрява на умерен огън и на тънка струйка се добавя към жълтъците. Сместа се прехвърля в тенджера и се слага на умерен огън. Бърка се непрекъснато, докато кремът започне да се сгъстява. Желатина се разтваря във водата за 5 минути. Прибавя се към топлия крем и се разбърква докато се разтопи. Оставя се да се охлади. Към охладения крем се добавя разбитата сметана. Постепенно се изсипват и разбитите белтъци и се разбърква добре. В купички се разпределят ред бишкоти, ред плод, сипва се от крема и отново ред бишкоти , ред плод, крем. Най – отгоре се гарнира с плод. Взависимост от това какви плодове се използват, могат да се добавят нарязани на кубчета, на резенчета или цели – по избор.

0 коментара:

Публикуване на коментар